MENIU CLOSE

Branding Personal – Sedinta Foto tip portret

De ce ai nevoie de fotografii de business?

Neînfricat, curajos, puternică, persuasivă sau visătoare, fiecare dintre aceste atribute reprezintă calități pe care le găsim înăuntrul nostru. Ne naștem cu ele și de cele mai multe ori acestea fac parte din personalitatea noastră, pe care o arătăm celor din jur, fie fizic, fie în mediul online, atât în viața privată, cât și în mediul profesional.

Dacă în viața de familie aceste calități sunt evidențiate în relația cu cei dragi, în mediul de business avem posibilitatea de a ne prezenta prin intermediul fotografiei de tip portret. Te-ai gândit vreodată cât este de importantă o fotografie tip portret pentru un CV sau pentru avatarul de pe rețelele sociale?

Ei bine, o dată cu dezvoltarea continuă a mediului online, mai ales în prezent, te poți promova nu doar prin skill-uri și cunoștințe, ci și prin imaginea ta, care să reflecte exact calitatățile pe care le ai. Ședințele foto portret sau business portret sunt perfecte  pentru a te promova pe tine, atât la nivel de branding personal, cât și în ceea ce privește activitatea sau afacerea de care te ocupi.

Ce îți oferă ședința foto de branding personal?

Ședința de branding personal este un mod bun de a te prezenta la nivel vizual. Fotografiile realizate în ședințele foto dedicate pun accentul pe tine, ca imagine a propriului business și mai puțin pe alte elemente vizuale. Imaginea portretului este ”statică”, în vreme ce tu ești elementul care vibrează și care dă tonusul fotografiei portret.

Ședința foto portret pentru branding personal este deosebit de importantă în prezent deoarece îți aduce:

  • un grad sporit de încredere din partea clienților, colaboratorilor sau a angajatorilor
  • o ”chimie„ instantanee și o bună primă impresie, prin prisma emoțiilor transmise prin fotografia tip portret (curaj, prestanță, eleganță, perseverență, încredere)
  • atribuirea unei fețe umane unor elemente digitalizate (rețele sociale, CV-uri, materiale media, email signature etc.)

Cum trebuie să arate un portret de business?

Cu siguranță ai spus cel puțin o dată că portretul de business nu ți se potrivește sau că tu nu ai nevoie de o astfel de ședință foto. Că pozele sunt prea serioase și că sunt prea calculate în detaliu. În realitate însă, portretul de business trebuie să fie exact așa cum ești tu. Simplu sau extravagant, zâmbind degajat sau fiind serios, de fapt acestea sunt elementele definitorii ale portretului tău.

Este nevoie să înțelegi că portretul de business nu înseamnă o poză neutră, de tip pașaport, care nu exprimă nimic. Firește, nici o poză aleatorie, într-un cadru ușor nepotrivit (botez, nuntă, vacanță), nu este o opțiune bună pentru a te reprezenta atunci când vine vorba despre jumătatea profesională a personalității tale.

Din contră, din fotografia de portret trebuie să transpară profesionalismul, dar și umanitatea, iar obiectivul aparatului foto este menit să surprindă exact micile detalii care pot îmbunătăți prezența ta online.

Așadar portretul de business trebuie să fie asemeni ție, să te surprindă pe tine în spațiul tău, în arealul tău de muncă, acolo unde te simți cel mai bine. Ședința foto portret captează acele sclipiri de încredere care transmit ideea reușitei, a speranței de mai bine, a determinării și a muncii continue spre atingerea țelului dorit.

Cine are nevoie de o ședință foto portret?

Nu există o condiționare în ceea ce privește alegerea ta de a face o ședință foto portret. Aceste fotografii de tip head shot profesional ar trebui să fie utilizate atât de către antreprenori, cât și de către persoanele care sunt în căutarea unui job. Pozele de tip portret sunt de fapt o evidențiere a imaginii tale și a brandingului personal, iar acest lucru vizează orice persoană, de la bloggeri, la autori de carte, antreprenori, make-up artiști, cosmeticiene, actori, avocați sau medici. Da, chiar și noi avem nevoie, echipa Event Portrait.

Fiecare persoană are nevoie de o imagine pe care să o asocieze unui portofoliu, unui avatar sau unui document (CV, cărți de vizită, prezentări media etc.), iar această imagine ar trebui să fie una reprezentativă.

Noi, echipa Event Portrait, înțelegem nevoia ta de a scoate în evidență personalitatea ta profesională. Realizăm pentru tine portrete foto de business cu imagini editate profesional, în care focusul este pe tine. Fotografiile pot fi realizate în spațiul tău de lucru sau în studio, în funcție de preferințele tale. Prin potretele de business pe care le realizăm încercăm să îți fim aproape în drumul tău spre atingerea țelului profesional, pentru că noi știm că într-o lume în care digitalizarea este la apogeu, va fi mereu nevoie să ne interconectăm la nivel uman. În acest context, asocierea unei imagini profesionale cu persoanele cu care interacționăm devine foarte importantă, iar noi facem posibil acest lucru pentru tine.