MENIU CLOSE

De ce este importanta fotografia de botez?

Ne-am intrebat multa vreme de ce este atat de importanta fotografia de botez in general, dar si pentru noi in special. Voi stiti care este raspunsul la aceasta intrebare?

Ei bine fotografia de botez este cea care beneficiaza de cel mai mare flux de emotii si trairi. Spre deosebire de alte tipuri de evenimente sau fotografii, fotografia de botez surprinde cele mai puternice emotii si momente, ce nu pot fi puse in opera cu cadre repetitive. Un bebelus va fi scos din cadelnita doar o singura data, drept pentru care doar atunci vom putea surprinde stropii eliberatori de apa ce se unduiesc in aer. Sarutul nasei in timpul slujbei este un moment pe care nu il putem planifica, drept pentru care trebuie sa il surprindem exact atunci cand el se intampla. Si, in plus, bebelusul nu va mai fi niciodata atat de mic precum in momentul botezului, iar botezul se va face o singura data in viata.

Pentru noi botezul este o amintire pretioasa pe care o tratam cu un maxim de respect. Aceste momente ale increstinarii nu pot fi repetate sau exersate. Ele sunt spontane si tradeaza emotii intense, uneori greu de stapanit, pe care le porti in suflet pentru toata viata si pe care iti doresti sa le imortalizezi, pentru a le putea vedea ori de cate ori tanjesti dupa ele.

Fotografia de botez surprinde cele mai multe emotii: teama sau bucuria bebelusului, devotamentul preotului si infinita iubire a parintilor. Zambete si lacrimi in acelasi loc si detalii care mai de care mai pline de insemnatate. Este important ca toate aceste amanunte sa fie surprinse in fotografii, deoarece momentele in sine sunt unice si aproape de needitat.


Fiind parinti, intelegem la randul nostru ce inseamna o fotografie de botez reusita. Stim ca aceste fotografii au darul de a aduce un suras sau o lacrima in ochii parintilor, chiar si dupa timp indelungat de la eveniment. Stim ca fotografia de botez are in centrul atentiei trairea sufleteasca, iar tocmai faptul ca intregul proces este unul sfant, ne face sa intelegem ca trairile sunt cu atat mai puternice. Mai apoi, stim ca centrul atentiei in acea zi este micul crestin si tocmai de aceea fotografia de botez il vizeaza in mod direct. Iar fotografiile noastre il pun in valoare, ii evidentiaza tinuta si il trateaza exact asa cum este, un mic print sau o diafana printesa, un adevarat star al zilei botezului.


Ce presupune sesiunea foto de botez?

In ziua botezului se respecta cativa pasi, incepand cu pregatirile care se fac acasa, moment in care fotografiile realizate in acest spatiu intim nu pot lipsi. Plecarea spre biserica si fireste intreaga ceremonie de increstinare fac si ele obiectul fotografiei de botez. Practic aici sunt momentele cu cea mai mare insemnatate si cea mai mare incarcatura emotionala si tocmai de aceea fotografiile realizate in biserica sunt cu adevarat cele mai reusite. Fotografiile de la petrecerea aferenta botezului sunt si ele la fel de importante, deoarece starea de bine domneste, iar relaxarea poate starni deseori cadre din cele mai interesante.

Programeaza detaliile evenimentului

Te asteptam cu oferte avantajoase la servicii foto/ video, personalizate.