MENIU CLOSE

Lăsați copiii să zâmbească aparatului foto!

De când ne ocupăm de fotografie am avut ocazia să vedem mulți oameni. Familii. Tipologii. Multă personalitate. Am văzut bucurie, iar noi am fost satisfăcuți. Am realizat mii de poze, până când, la un anumit moment, am avut o revelație.

Fotografia de eveniment sau portretul de familie nu înseamnă poză de buletin

Pentru multe persoane fotografia înseamnă un moment static. Ce înseamnă acest lucru? Nu mișcăm, nu respirăm, iar toată familia trebuie să se sincronizeze conform acestor cerințe. Și atunci când momentul este mai solemn, în mod invariabil, unul dintre cei mai mici membrii ai familiei de regulă face ceva: se strâmbă, plânge, este atent în altă parte, râde cu gura până la urechi sau explorează studioul foto, pipăind tot ceea ce îi iese în cale.

Poate frustrant pentru unii, pentru noi este însă un moment delicios. Iar noi recomandăm prietenilor care ne aleg pentru fotografii și portrete să se lase duși de val, să se bucure de moment și să zâmbească.

”Nu sunt fotogenic, nu ies bine în poze”

În atâția ani de fotografie le-am auzit pe toate. Da, chiar și expresia de mai sus. Știți ce este însă interesant? De fapt persoanele care spun acest lucru ies deosebit de bine în fotografii, însă ele se raportează la felul în care se văd ei pe sine. Și atunci le spunem clienților noștri: Lasă copilul să iasă la joacă. Pentru că de restul ne ocupăm noi.

Niciodată nu am avut în studio un copil care să ne spună că nu e fotogenic. Sau că nu iese bine în poze. În schimb am avut zeci de copii care s-au strâmbat la aparatul foto, care i-au zâmbit (cu sau fără dințișori), care l-au ros, care și-au tras pe ochi căciuli sau pălării, sau care s-au ascuns în decor, așteptând să îi găsim cu aparatul foto. Toți însă s-au bucurat de moment, cu tot sufletul și cu o voioșie fără margini.

”Mai bine prinde-mă din unghiul acela. Ies mai bine din profil.”

Știți ce e frumos atunci când fotografiem evenimente? Avem ocazia să fotografiem liber, fără condiționări, tocmai naturalețea oamenilor. Ne plac oamenii care trăiesc momentul și care își lasă sufletul fotografiat. Ne plac lacrimile, pentru că știm că ele izvorăsc din fericire. Ne place trăirea și atunci încercăm să o surprindem așa cum știm noi mai bine. Prin fotografie.

De aceea ar fi indicat să nu te mai gândești la ”ce o să zică lumea”, ci să te gândești la cum să trăiești momentul. Să fii viu și prezent cu tot sufletul în fotografie, să zâmbești larg, pentru ca noi să imortalizăm bucuria din inima ta și nu doar pe cea de pe chip.

Dacă facem iarăși legătura cu copiii, ei bine ei zâmbesc în poze. Ba chiar de mici obișnuiți fiind cu tehnologia, unii zâmbesc direct la cameră atunci când o văd. Fără grija profilului, a dințișorilor lipsă, a gurii prea larg deschise, fără grija lumii, doar ei cu bucuria momentului.

Din aceasta ar trebui să înveți să fii copil, să fii creativ și sincer în fața aparatului foto. Lasă indicațiile pentru poza pentru pașaport și lasă-ne pe noi să te surprindem pe tine așa cum ești tu. Fii copil și zâmbește-ne larg. Joacă-te cu noi, fii vesel și zglobiu. Lasă frustrările, pentru că un tablou de familie nu înseamnă un moment static, cu toți membrii familiei privind în aceeași direcție, fără să clipească.

Fotografia este dinamică, deși nu mulți văd acest lucru. Pentru noi fotografia este o entitate vie. Aparatul foto se mișcă o dată cu voi, vă urmărește și vă surprinde, iar uneori, dacă priviți cu atenție, vă face cu ochiul, ori de câte ori blițul captează un nou moment plin de viață.

Ne place enorm să fotografiem copii. De toate vârstele, uneori chiar și la vârsta pensionării. Ai rămâne surprins să vezi cât de copii pot fi unii oameni și cât de reușite ies pozele cu ei.

Noi suntem martorii momentelor speciale ale vieții tale și ne dorim să îți oferim bucurie prin fotografie. Așadar, lasă și tu copilul (interior) să zâmbească aparatului nostru de fotografiat și bucură-te de moment cu toată ființa.

Programează o ședință foto chiar azi

Dacă îți dorești o ședință foto împreună cu familia ta, așteptăm să ne contactezi pentru a stabili mai multe detalii.