MENIU CLOSE

Tu cat esti dispus sa platesti pentru servicii foto-video?

Ne-am gandit de multe ori sa scriem acest articol. Probabil cam de cate ori am auzit ca “dincolo era mai ieftin” :). De cele mai multe ori insa, ne-am luat cu munca (multa munca!) si am considerat ca se poate si fara el. Cu toate astea insa, credem ca e cazul sa fim transparenti in ceea ce priveste munca noastra, astfel incat ea sa poata fi mai bine inteleasa, exact asa cum o intelegem si noi.

Probabil stiti si voi ca domeniul prestarilor de servicii este unul foarte provocator. Nu e usor sa lucrezi cu oamenii, insa noua ne place. Ne luam deseori energie din ceea ce facem, pentru a da mai departe energie celor care au nevoie de ea. Ne dedicam complet si incercam sa aducem bucurii in sufletele oamenilor si zambete pe fetele lor luminate.

Dincolo de zambete si voiosie, am vrea sa va vorbim deschis, ca de la egal la egal, ca de la o familie catre alte familii.

Domeniul foto-video este unul cat se poate de palpabil si cu toate astea, ni se intampla uneori sa pierdem teren in detrimentul unor lucruri care ar trebui sa conteze cel mai putin atunci cand vine vorba despre amintiri (albume, sedinte foto, videouri). Auzim in jurul nostru ca preturile sunt prea mari pentru ceea ce ramane in urma. Incontestabil orice are un pret, insa am vrea sa stiti ca si noi la randul nostru ne platim propriile preturi. Nu vom intra in detalii contabilicesti, nu cu asta ne ocupam si suntem convinsi ca voi preferati sa cititi despre lucrurile frumoase din vietile noastre, ca preferati sa vedeti poze minunate din portofoliul nostru si nicidecum sa va asezati la o cafea in fata laptopului sa urmariti cu ochii mintii un calcul imaginar a tot ceea ce platim noi.

Totusi, am vrea sa numim cateva lucruri care stau deseori la baza a ceea ce suntem noi, EVENT PORTRAIT, o fabrica de zambete. Le vom mentiona in treacat, ca un cumul de costuri. Doar ca idee. Vom numi inca de la inceput aparatura noastra, deoarece in cele mai multe dintre cazuri de aici pleaca povestea oricarui fotograf. Un obiectiv, o dorinta, putina indemanare. Da, si noi le avem si investim in mod constant in ele. Iar ele costa, pentru ca sunt varf de lance in tehnologie, iar noi ne dorim sa va oferim tot ceea ce este mai bun in materie de fotografie. De ce? Pentru ca pozele facute cu un aparat de “unica folosinta” nu se vor compara cu ceea ce avem intr-un studio foto. Pentru ca pozele pe care le facem noi surprind miscarea si bucuria si nu va obliga sa stati nemiscati, cu un zambet inghetat in coltul gurii, pana se hotaraste aparatul sa captureze imaginea. Aparatura buna conteaza, dar si costa, iar da, acest lucru se vede in pretul final.

Cursurile de perfectionare sunt un alt aspect important care influenteaza costul. Ne place sa fim la curent cu noutatile, cu tendintele, iar pentru aceasta este necesar sa invatam mereu tehnici noi. Cursurile costa, insa de fapt beneficiarii sunteti voi, deoarece fiecare tehnica noua influenteaza pozele din albumele care va raman amintire peste ani. Un fotograf bun este la fel ca un medic, el trebuie sa fie in permanenta la curent cu noutatile.

Promovarea. Chiar daca am striga in gura mare, ca in targurile de alta data, ca facem poze faine, lumea tot ar cauta sa se convinga. Ni se pare normal, nu poti arunca cu bani, daca nu stii cum arata un produs. Nici noi nu am face asta. Asa ca trebuie sa ne promovam serviciile. Cum? Prin portofoliu, ceea ce inseamna in mod automat aparatura performanta plus cursurile de perfectionare de mai sus :). Nu se poate una fara cealalta. Plus ca avem nevoie de SEO, de redactare de continut, de oameni care sa scrie despre noi. Avem nevoie sa aratam ce putem face, pentru a va putea convinge de ceea ce va oferim.

Asadar, in conditiile in care toate in jurul nostru costa, de la formare si pana la promovare, ne este dificil sa ne incadram in bugetele stabilite fara baza de cunoastere reala. Nu mai punem la socoteala timpul, timp pe care ni-l dedicam de cele mai multe ori pentru a realiza adevarate marturii ale unor evenimente minunate. Sau taxele pe care le avem de platit, din aceeasi bani pe care ii muncim. Ne este draga munca noastra, insa asa cum noi intelegem nevoia de “mai ieftin”, ne-am dori sa fim intelesi ca nu suntem cei mai scumpi.

Stim ca fiecare dintre noi incearca sa reduca din costuri. Si noi incercam, doar ca acest lucru la noi nu inseamna sa facem rabat din dedicarea noastra. Nu vom pune niciodata clientul pe o treapta inferioara noua. Nu vom cauta niciodata sa castigam mai mult decat reflecta munca noastra. Noi vom ramane consecventi si vom oferi aceeasi caldura ca si pana acum. Aceleasi bucurii si zambete.
Noi desenati frumos
Voiam doar sa impartasim cu voi aceste ganduri.

V-am spus ca avem si cabina foto? 🙂