MENIU CLOSE

Care este varsta potrivita pentru o sedinta foto alaturi de copil?

Echipa noastra fotografiaza portrete de familie de mult timp, sunt printre preferatele noastre!
Copii sunt mici, mari, sau cu multa experienta de viata – e posibil ca cel mai varstnic om fotografiat sa aiba undeva la 85 de ani 🙂
Anul acesta in cadrul sesiunilor de Craciun am intalnit multe familii cu unul sau doi copii mici. In studio sunt mult mai multe elemente de luat in calcul pentru a asigura celor mici confortul si buna dispozitie, in aer liber fiind desigur mult mai simplu, legatura cu natura fiind usor de fotografiat.

Veselie, bucurie, sau agitatie si plans – este o atmosfera usor de schimbat de catre un copil ce nu este in largul sau intr-un spatiu nou, cu oameni noi, cu provocari noi.

Am avut sedinta de familie cu o mama ce era tare nedumerita de ce copilul de 1 an si 2 luni nu este la fel de linistit si zambaret ca si la sedinta foto din anul precedent, cand avea doar 3 luni? Aceasta este o intrebare frecventa in studio, iar un parinte ce isi cunoaste foarte bine dezvoltarea copilului poate raspunde simplu: a crescut!

Varsta potrivita pentru o sedinta foto este, dupa parerea noastra, fie cand este copilul mic – prima saptamana de viata/ 7-8luni, fie cand acesta este mult mai obisnuit sa exploreze, sa descopere, sa socializeze, in general dupa ce a fost integrat intr-un colectiv (cresa, gradinita, etc), adica undeva dupa 2 ani jumatate, chiar 3. Am intalnit si copii foarte cooperanti la 1 an si jumatate, dar majoritatea aveau frati/surori mai mari, sau erau destul de expusi in spatii publice – cercuri de prieteni.

Ce se intampla cand copilul nu este pregatit de o sedinta foto? Parintii devin incruntati, rezultatul final fiind un portret de familie nereusit. Recomandam sa acomodati copilul cu spatiul, ajungand chiar cu 30 minute mai devreme la intalnirea fotografica stabilita.

Un exemplu concret este Natalia Alexandra – pe care o cunoastem inca de cand mama ei avea 36 saptamani de sarcina 🙂 Este o printesa tare zambareata, curioasa, ce se adapteaza rapid la nou. Stim de la prima intrevedere ca lumina blitului nu ii este pe plac, un alt aspect important de luat in calcul! Astfel ca am fotografiat in lumina naturala, o Natalia Alexandra ce ar fi vrut sa stie cat mai multe din studioul nostru – poate in curand va face parte din echipa noastra, cine stie 😀

2 decoruri, 2 sanse la descoperiri noi, insa ea a vrut sa exploreze mai mult partea dintre decoruri. Ce am facut? fotografii! cu mami si tati relaxati, am asigurat o portie buna de ras, de bucurie, de uimire fata de o copila ce se simtea in largul ei pe langa cabluri, softbox-uri si alte instrumente de lucru din studio.Noi am avut un inceput de zi ce ne-a dat energie pentru toate cele ce urmau, iar Natalia are amintiri cu toate unghiurile, toate grimasele, toate miscarile.

Sa traiesti multi ani fericita copila norocoasa!


Sa tineti cont dragi parinti de starea si dispozitia copilului vostru, pentru a va asigura si voua acel timp de calitate petrecut frumos impreuna!

Noi inaintam cu motto-ul nostru: momentul tau, fotografia ta. Momentele merita a fi pastrate sub forma unei fotografii ce poate aduce un zambet intr-o zi in care chiar e nevoie de un zambet!